Proiecte educaționale
Slam dunk - Amintire
Proiectul EDU- INTERACT- Educație prin Comunicare Interculturală
Mihai Eminescu geniul sufletelor noastre
Răuțu Bianca IXB Olteanu Carla IXB
Târgul Mărțișorului 2020
Parteneriat cu Grădiniță-Școala
Parteneriat cu Școala de Artă
Gânduri despre Mihai Eminescu 2020
1 Decembrie 2019
Coborâm la prima
Primăvara Harghiteană a Prieteniei
Mărţişorul este un simbol al primăverii. Potrivit tradiţiei noastre, în prima zi a acestui anotimp, el se dăruieşte celor dragi pentru a le aduce noroc şi belşug.
Proiectul „Primăvara harghiteană a prieteniei”, aflat la a treia ediţie, iniţiat de Asociaţia Comunitară Românească din Miercurea – Ciuc şi desfăşurat în parteneriat cu Colegiul Naţional „Octavian Goga”, oferă oportunitatea păstrării tradiţiei începutului primăverii.
Încă din luna februarie, elevii ciclului primar au confecţionat mărţişoare cu motive populare româneşti pentru a le dărui elevilor şi profesorilor din şcolile cu predare în limba maghiară din comunitatea noastră.
Vineri, 1 Martie 2019, şcolarii clasei a III-a A, însoţiţi de prof. Director Magdalena – Camelia Dumbravă, prof. Limba şi literatura română Reka Juhasz, prof. înv. primar Violeta Craioveanu şi doamna Angela Bârsan, au oferit mărţişoare profesorilor şi elevilor de la Liceul Teoretic Romano-Catolic „Segito Maria”. Gestul a fost în semn de prietenie, pentru a întări relaţiile de colaborare şi comunicare cu colegii noştri maghiari.
La finalul acţiunii, elevii au dăruit mărţişoare prefectului, angajaţilor Instituţiei Prefectului, dar şi angajaţilor Inspectoratului Şcolar şi ai Consiliului Judeţean Harghita.
A fost o zi de primăvară plină de veselie, generozitate şi prietenie!
O primăvară frumoasă tuturor!
Prof. înv. primar
Violeta Craioveanu
Concurs-expoziție de desene ,,La mulți ani, România!”
Spectacolul de 1 Decembrie 2018
Rămâne de datoria noastră, a tuturor celor care au avut şansa de a fi martorii acestui important eveniment, Centenarul Marii Uniri, să asigurăm un patriotism viu, bazat pe implicare civică, solidaritate şi toleranţă.
Felicitări elevilor Colegiului Național”Octavian Goga” și doamnelor profesoare, Grecu Maria, Bogos Geta, Bucur Cristiana, Popa Cristina, Grădinariu Nicoleta, Juhász-András Réka, Mihaela Ionescu, Fărcaș Corina, Violeta Craioveanu, Aurelia Platon și domnului părinte Păncescu Ionel, pentru un spectacol ce a marcat sublim bucuria și demnitatea de a fi român!
foto: Ioana Păncescu
Balul Bobocilor 2018
Lansare Ziar Focus
SĂPTĂMÂNA EDUCAŢIEI GLOBALE -2018 ,, LUMEA SE SCHIMBĂ! NOI?"
Săptămâna fructelor și legumelor
În acest proiect caritabil, responsabili pentru popularizarea evenimentului în școala noastră, colectarea fructelor și legumelor, cât și pentru sortarea lor, a fost un grup de elevi voluntari SNAC din clasa a XII a A a Colegiului Național Octavian Goga: Chende Maria, Crăciun Alexandra, Vînaga Mădălina, Maftei Alex, Caliman Daniel.
Aceștia au fost spijiniți de toate cadrele didactice și de învățătoare pentru a mobiliza într-un timp foarte scurt toții elevii colegiului.
S-au adunat la nivelul școlii noastre cantități însemnate de fructe și legume: cartofi, morcovi, ceapă, varză, compoturi, mere, portocale, ananas. S-au strâns în jur de 375 kg de fructe și legume.
Toată cantitatea de fructe și legume a fost donată Căminului de Bătrâni din Frumoasa.
Vă mulțumim pentru participarea cu mult interes și entuziasm și ne simțim mulțumiți că am putut oferi câte ceva persoanelor asistate de la Căminul din Frumoasa și anul acesta.
COORDONATOR: prof. Bogos Georgeta
Concursul județean Uniți în cuget și-n simțiri, ediția a 4 a
Elevii ne-au impresionat prin originalitatea extraordinară, creativitatea și sentimentele curate și profunde exprimate privind sărbătorirea Centenarului Marii Uniri.
Gimnaziu- Grecu Maria
echipaj 1: STUHR CLARA, RĂUȚU BIANCA, PAVĂL GEORGE ALEXANDRU – clasa a VII a A- locul III
echipaj 2: ASANDEI IOANA, VLASIE ILINCA, OLTEANU CARLA – clasa a VII a B- locul II
echipaj 3: STROIA RALUCA, POSDERIE SOPHIA, ASANDEI GEORGIANA – clasa a VIII a A- locul I
Liceu – prof. Bogos Geta
echipaj 1: ROFEL IONATAN, MUNTEAN RĂZVAV – clasa a XI a C- locul I
echipaj 2: AANEI IOANA, CADAR ANCUȚA, ȚEPUC NINA – clasa a XI a C- locul II
echipaj 3: CONDREA ERVIN, BUCUR MIHAI, GENES LAVINIA – clasa a XI a C- locul III
echipaj 4: PĂTRAȘCU CLAUDIA, TANKO SZABINA, XANTUS EDINA – clasa a X a C- locul II
Cercul de comunicare și discurs public
Abilitatea de a comunica, indiferent ce ne dorim să realizăm în viaţă, ne ajută mult şi ne îmbunătăţeşte şansele de a avea succes pe piaţă muncii. Scopul nostru este de a contribui la dezvoltarea personală a elevilor și la o mai bună integrare în societate. Cariera, şcoala şi viaţa socială presupun o bună comunicare. Dacă nu ştii să comunici, probabil nu vei avea foarte mulţi prieteni. În şcoli o bună comunicare elev/profesor te ajută să reuşeşti, iar în afaceri îţi măreşte şansele de a avea succes.
Întâlnirile noastre au loc în ziua de luni și se desfășoară bilunar, în sala clasei a XI-a A la etajul II, de la ora 14. (prof. Nicoleta Grădinariu)